Přeskočit na hlavní obsah

K milionovým platům vedou inspirativní nápady a přínos pro firmu, předchozí praxe není nutná


Najít dnes kvalifikovaného a motivovaného pracovníka, který svou prací žije, připomíná rýžování zlata na divoké řece v horách. Zjednodušeně řečeno: je to o stovkách pokusů, z nichž v rýžovací misce jen ojediněle uvízne blyštivý střípek. Velké šance proto nyní mají i absolventi hned po dokončení studia s kratší či žádnou praxí, pokud jim nechybí nadšení, „tah na branku“ a schopnost přicházet s novými přínosnými nápady. Což ovšem na druhé straně vyžaduje také schopnost zaměstnavatele nebýt konzervativní a nerozhodovat se při výběrovém řízení pouze podle odpracovaných roků a odpracovaných pozic uvedených v životopisu.

„Naše společnost takto postupuje už mnoho let a musím říci, že strategie se nám velice osvědčila. Hlavním kritériem pro přijetí není doba strávená na předchozí pozici, ale to, jaký přínos pro firmu bude konkrétní člověk představovat. Rozhoduje tedy jeho přístup k práci a schopnost přicházet s vlastními nápady a zlepšeními,“ říká generální ředitel developerské společnosti Ekospol Evžen Korec. „Pokud nováček prokáže své schopnosti, není výjimkou, že získá významnou pozici a odpovídající mzdu v relativně krátké době. O kariérním růstu u nás rozhodují výsledky práce, ne doba strávená na dané pozici,“ zdůrazňuje generální ředitel úspěšné developerské společnosti, která je dlouhodobým lídrem bytové výstavby.
To potvrzuje také Klára Hnátová z personálního sektoru Ekospolu. „Mnoho našich kolegů se na své vedoucí pozice vypracovalo velmi rychle a jsou tak důkazem toho, že i uchazeči s minimální předchozí praxí mohou brzo dosáhnout na milionové platy,“ popisuje zkušenosti ve firmě. Developer podle ní v současnosti poptává například pracovníky na technický dozor velké bytové výstavby, projektanty pozemních staveb a také manažery povolování staveb. Ekospol nyní připravuje 17 větších a velkých rezidenčních projektů se 7000 byty v tržní hodnotě vyšší než 30 miliard korun. Pro nové zaměstnance na technických pozicích to znamená možnost podílet se na proměně mnoha částí Prahy, které budou patrné i za mnoho desítek let. Tisíce rodin díky nim získají nový domov.

„Kromě jiných zajímavých projektů plánujeme také výstavbu více než 2000 bytů na Zličíně, kde vznikne zcela nová městská čtvrť včetně školky a školy či propojení se sousedními Řepy prostřednictvím lávky. Naši zaměstnanci včetně těch budoucích přispějí k zásadnímu zlepšení celé lokality,“ láká na práci na mimořádném projektu generální ředitel Korec a zájemce odkazuje například na předchozí projekt Panorama Kyje s takřka tisícovkou bytů, který proměnil jinou část hlavního města.
„Odborníci, kteří se budou na chystaných projektech podílet, dostanou jedinečnou příležitost uplatnit své nápady a vtisknout výsledky své práce do podoby konkrétní pražské lokality,“ míní personalistka Hnátová, do jejíchž kompetencí patří vyhledávání odborníků nejen ve stavebnictví, ale i pro pozice nezbytné pro fungování zoologické zahrady v Táboře.

I tam jsou vysoké nároky na pracovníky standardem – více než polovina ošetřovatelů má vysokoškolské vzdělání v oboru, což je v rámci českých zoo nevídané. „Nesvěříme zvířata někomu, kdo nemá odpovídající vzdělání nebo alespoň praktické zkušenosti s jejich chovem. Podmínkou je také cit ke zvířatům a kladný vztah k nim,“ zdůrazňuje personalistka, podle níž táborská zoo má aktuálně vypsané výběrové řízení na pozice veterinární lékař. Zahrada také hledá asistentku ředitele, která je mimo jiné důležitou součástí výzkumného týmu zkoumajícího dlouhověkost zvířat. „Asistentce ředitele zoo proto nestačí jen organizační schopnosti a znalost administrativy. Rozhodně se neobejde bez přírodovědného nebo veterinárního vzdělání,“ popisuje personalistka Hnátová nároky na zájemce o tuto pozici a dodává, že konkrétní poptávané pozice zájemci naleznou na webových stránkách Ekospolu a ZOO Tábor.

Ekospol a.s. je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice. Během 27 let na trhu úspěšně dokončil 55 velkých developerských projektů pro více než 10 000 spokojených zákazníků. Ekospol staví a prodává byty s optimálním poměrem ceny a kvality. Jako jediný z velkých developerů má byty vyprodány dlouho před dokončením. Společnost Ekospol je podle magazínu Construction & Investment Journal řazena mezi 50 největších developerů střední a východní Evropy. Ekospol sponzoruje ZOO Tábor, která se zaměřuje na chov ohrožených druhů zvířat. Ta tak podpoří každý, kdo si u Ekospolu koupí byt. Společnost dlouhodobě patří mezi nejžádanější tuzemské zaměstnavatele. Nabízí nejvyšší platy v oboru stavebnictví a jedny z nejvyšších v rámci celé ČR, což potvrdil i průzkum časopisu Ekonom. Na každou uvolněnou pozici se do výběrového řízení hlásí stovky uchazečů, ročně kolem deseti tisíc lidí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Konec okupace. Ochránci přírody ukončili u Milovic desetiletý úklid po sovětské armádě

Tisíce hodin práce dobrovolníků, miliony korun vynaložených na odvoz suti po zbořených vojenských objektech, odstraňování starých pneumatik, ostnatých drátů i minuce. Tak vypadal desetiletý úklid pozůstatků po sovětské armádě, který symbolicky ukončila ochranářská společnost Česká krajina. Hlavní práce na čištění vojenského prostoru tak skončily přesně 55 let po zahájení okupace někdejšího Československa sovětskou armádou a vojsky dalších zemí Varšavské smlouvy dne 21. srpna roku 1968. „Zatímco poslední sovětští vojáci odešli z Milovic 30. června roku 1991, pozůstatky po jejich pobytu se v bývalém vojenském prostoru nacházely více než další tři desetiletí. Pro přírodu tak okupace skončila až dnes, více než třicet let po odchodu posledních sovětských vojáků,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která v bývalém vojenském prostoru Milovice založila rezervaci velkých kopytníků. „Úklid po sovětské armádě tak paradoxně trval déle, než samotný pobyt vojáků,“ d

E15: Za mzdu na stavbě ať ručí firma, navrhuje Jurečka. Zdražíme byty i silnice, varují stavaři

Ministerstvo práce a sociálních věcí chystá úpravu zákoníku práce zabývající se vztahy ve stavebnictví. Má poskytovat ochranu všem zaměstnancům včetně agenturních, kterým zaměstnavatel za plnění práce pro dodavatele nevyplatil mzdu. Svaz podnikatelů ve stavebnictví se proti návrhu ostře ohradil s tím, že stavebnictví má sehrát roli obětního beránka, protože na jiná odvětví se úprava nevztahuje. Šéf Ekospolu Evžen Korec tvrdí, že následkem by mohlo být nejméně pětiprocentní prodražení staveb. Svaz argumentuje, že návrh diskriminuje stavební firmy, s čímž souhlasí Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů. „Z odůvodnění návrhu není jasné, z jakého důvodu mají požívat ochrany zaměstnanci ve stavebnictví, a nikoliv například v IT, v automobilovém nebo leteckém průmyslu či v dalších odvětvích rovněž založených na dodavatelských řetězcích,“ stojí v její připomínce. Úprava přichází s takzvaným institutem ručení. V praxi by to znamenalo, že zaměstnanec, kterému subdodavatel ne

Vzácné vlhy pestré letos poprvé hnízdí přímo v milovické rezervaci velkých kopytníků

Pestrobarevné vlhy pestré letos poprvé hnízdily přímo na území rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Vědci objevili jejich typické nory hned na dvou místech pastevní rezervace. „Již před třemi lety ornitologové zaznamenali, že do rezervace velkých kopytníků zalétává několik párů vlh pestrých. Tehdy ale ještě hnízdily mimo pastviny velkých býložravců. Letos poprvé si vlhy vytvořily hnízdní nory přímo na území pastevní rezervace,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která rezervaci velkých kopytníků založila v roce 2015 ve spolupráci s vědci. Vlhy pestré patří na tuzemském Červeném seznamu mezi silně ohrožené druhy ptáků. Právě velcí kopytníci přitom pomáhají vzácným vlhám nejenom zajišťovat potravní nabídku, ale i vytvářet biotopy vhodné k hnízdění. „Pastva velkých kopytníků výrazně zvýšila květnatost celého území a tím i početnost hmyzu, kterým se vlhy pestré živí. Zároveň velcí kopytníci tu a tam pomocí kopyt a rohů na svaž