Přeskočit na hlavní obsah

Lidé při koupi nového bytu preferují kryté parkování

Otázka parkování vlastního auta je při koupi bytu jedním ze zásadních témat, která kupující řeší. Parkovacích míst je totiž v Praze velký nedostatek, možnost nechat auto přímo u bytu je proto zcela zásadní. Jak ale parkovací stání vnímají sami kupující? To zjišťovala developerská společnost Ekospol ve velkém průzkumu mezi lidmi, kteří zvažují koupi nového bytu nebo ho v nedávné minulosti koupili.

Vlastní parkovací místo je podstatné pro drtivou většinu kupujících, vyžaduje ho 93 lidí ze sta. Poměrně významná shoda panuje i v pohledu na to, kde má být parkovací stání umístěno. „Třiaosmdesát procent respondentů preferuje kryté parkovací místo. Jsou přitom smíření s tím, že si za něj připlatí o něco více, než za venkovní stání. Nutno podotknout, že této preferenci jdou vstříc i developeři, protože většina parkovacích stání vzniká jako krytá v suterénních částech bytových domů,“ říká generální ředitel a předseda představenstva developerské společnosti Ekospol Evžen Korec.

Na venkovní parkovací stání jsou odkázáni hlavně majitelé aut s alternativním pohonem na LPG či CNG. Ta v běžných podzemních garážích bez speciálních stavebních úprav parkovat nesmí, což platí i pro bytové domy.

Třetina respondentů se zajímá, zda má parkovací místo dobíjecí stanici pro elektromobil. „Jde o lidi, kteří buď elektromobil už vlastní, nebo o jeho pořízení v nejbližší době uvažují,“ podotýká mluvčí Ekospolu Filip Sušanka.

Otázka, kde zaparkovat, vyvstane také v případě, že přijede někdo na návštěvu. Moc možností v okolí bytových domů nemají. Není proto divu, že 80 procent respondentů by uvítalo více parkovacích stání vyčleněných speciálně pro návštěvy. Nevadilo by jim ani to, že by za tato volná místa museli při koupi zaplatit poměrnou část k ceně bytu navíc.

EKOSPOL a.s. je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice. Během 30 let na trhu EKOSPOL úspěšně dokončil 57 velkých developerských projektů pro více než 10 000 spokojených zákazníků. EKOSPOL staví a prodává byty s optimálním poměrem ceny a kvality. Společnost EKOSPOL je podle mezinárodního časopisu Construction & Investment Journal řazena mezi 50 největších developerů střední a východní Evropy. EKOSPOL sponzoruje ZOO Tábor. Ohrožené druhy zvířat tak podpoří každý, kdo si u EKOSPOLU koupí byt. Navíc získá celoroční rodinnou vstupenku do ZOO Tábor.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V rezervaci velkých kopytníků se letos narodilo již pět mláďat zubrů, tři hříbata a deset telat praturů

Sezonu bohatou na přírůstky zažívá milovická rezervace velkých kopytníků. Stádu zubrů se letos narodilo zatím pět mláďat. Počet zubrů se tak zvýšil na 46 zvířat a je tak nejvyšší za desetiletou historii rezervace. Milovické stádo tak potvrdilo svoji pozici největšího chovu těchto vzácných býložravců v České republice. Divokým koním se v Milovicích letos zatím narodila tři hříbata a stádu zpětně šlechtěných praturů deset telat. „Přírůstky v milovické rezervaci nejsou důležité jenom proto, že ukazují, že velcí kopytníci mají v této lokalitě vhodné podmínky. Odrostlá mláďata bezplatně poskytujeme nově vznikajícím rezervacím po celé České republice, takže přírůstky pomáhají rozšiřovat a zlevňovat tento způsob péče o velké krajinné celky,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která milovickou rezervaci velkých kopytníků založila v roce 2015 ve spolupráci s vědci.        Kromě zakládání nových rezervací v Česku vyměňuje milovická rezervace přírůstky také se za

Největší dárek letošních Vánoc? Darujte zubra pod stromeček a pomozte nejznámější české rezervaci

Dárek, který může výrazně pomoci obnově české přírody. Lidé mohou letos nadělit svým blízkým zubra z nejznámější české rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Stačí jen kliknout na   darujme.cz/zubrpodstromecek   a vybrat si adopci dospělého zvířete, mláděte nebo některé z dalších kategorií. Lidé tak mohou pořídit pro sebe, členy své rodiny či známé a kamarády originální í vánoční dárek. „Darováním zubra pomůžete nejenom tomuto největšímu živočišnému druhu Evropy, ale i stovkám druhů květin, motýlů, brouků nebo ptáků, které pastva zubrů a dalších velkých kopytníků pomáhá chránit,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina, která milovickou rezervaci velkých kopytníků. Pomoc zubrům je navíc jednou z nejúčinnějších cest, jak přispět k ochraně klimatu. „Vědci zjistili, že pastva zubrů a dalších velkých kopytníků pomáhá vázat uhlík o padesát procent více, než veškeré lesy na naší planetě,“ doplnil Dalibor Dostál. Darování zubra tak přiná

Dva světové unikáty v jediné rezervaci. Z Milovic se stala výkladní skříň české ochrany přírody

Hned dvěma světovými unikáty se může pochlubit milovická rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice.  Díky využívání zkušeností ze zahraničí se stala první rezervací na světě, kde se vyskytují všechny tři klíčové skupiny velkých kopytníků Evropy, tedy zubr evropský, divoký kůň a zpětně šlechtěný pratur. Kromě toho je v současnosti jediným místem na světě, kde se prokazatelně vyskytuje vzácný korýš hrotnatka neočekávaná. Tento druh perloočky objevili překvapení vědci v loňském roce při výzkumu tůní, které svojí činností udržují právě velcí kopytníci. „Bývalý vojenský prostor Milovice byl ještě před několika lety známý spíše jako místo černých skládek a mizející biodiverzity. Vznik rezervace velkých kopytníků tento dlouhodobě negativní trend zastavil a otočil. Nyní je naopak tato lokalita dávána za příklad, jak lze rychle a nízkonákladovým způsobem obnovit biologickou rozmanitost na rozsáhlém území,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká kraji